В Одесі пройшов Всеукраїнський конкурс виноробної продукції «Одеський Залив»

03-06-2019
DSC_2146

В Одесі відбулося підведення підсумків та урочисте нагородження переможців всеукраїнського дегустаційного конкурсу виноробної продукції «Одеський Залив». Голова обласної ради Анатолій Урбанський та виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Паращенко вручили переможцям сертифікати, медалі та спеціальні дипломи. Всього було вручено 15 золотих медалей та 21 – срібну, найбільше нагород зібрала продукція ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо».

«Виноробство Одеської області, й зокрема Бессарабії, завжди славилося якістю продукту, своєю індивідуальністю. Даний конкурс дає змогу виробникам заявити про себе на українському та європейському ринках, відкриває нові горизонти перед молодими підприємствами. Це хороший майданчик для розвитку та відродження виноробної галузі, формування позитивного бренду українського вина», – наголосив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Нагадаємо, конкурс проводився з 30 по 31 травня під патронатом Одеської обласної ради в Одеській національній академії харчових технологій. Оцінювали зразки виноробної продукції методом сліпої дегустації українські експерти зі світовим досвідом виноробства. Кожна дегустаційна комісія складалася із 7-ми членів журі. Всього було оцінено 162  представлених зразків, які надали 34 підприємства Одеської області та інших регіонів України (міста – Дніпро, Ужгород, Мукачево, Львів, Умань, Вінниця). Найбільше учасників було з Одеської області. Також у конкурсі взяли участь винороби Республіки Молдова.

«Всеукраїнський  конкурс виноробства засновано Одеською обласною радою, відповідне рішення було прийнято на минулій сесії з метою підвищення культури споживання виноробної продукції та надання виноробним компаніям ефективного інструменту просування своєї продукції на ринку України. Конкурс проводиться в Одеській області уперше. Наша область є базовою для українського виноробства, адже 70 відсотків всього виноматеріалу в Україні – вироблено в Одеській області. Ми маємо сприятливий клімат і наукову базу, зокрема – Одеська національна академія харчових технологій, яка є одним з організаторів конкурсу.

Також для представників виноробних підприємств було проведено форум, на якому обговорювалися інструменти продаж, специфічні проблеми галузі та шляхи вирішення, механізми, що захищають ринок від неякісної продукції та фальсифікатів», – розповів депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань економіки, промисловості, підприємництва, регуляторної політики та інвестиційної діяльності Анатолій Хмелевський.

DSC_2104 DSC_2108 DSC_2114 DSC_2118 DSC_2125 DSC_2130 DSC_2142 DSC_2146 DSC_2149 DSC_2153 DSC_2154 DSC_2155 DSC_2160 DSC_2162 DSC_2173 DSC_2192 DSC_2227 DSC_2283 DSC_2292 DSC_2299 DSC_2311 DSC_2314 DSC_2317 DSC_2323 DSC_2328